Tillverkaren Corsair har på senare år börjat bredda sitt produktutbud rejält och bland annat blivit en stor aktör inom kringutrustning. När det kommer till tangentbord erbjuder de bland annat modellen K70, som blivit väldigt populär bland spelare och har släppts i uppdaterade versioner genom åren.

Nu släpper bolaget ytterligare två nya modell i produktserien, som får namnen K70 MK.2 Low Profile och K70 MK.2 Low Profile Rapidfire. Den stora nyheten är mekaniska brytare i lågprofil i form av antingen Cherry MX Low Profile Red eller de Corsair-exklusiva Cherry MX Low Profile Speed, beroende på modell. Dessa ersätter inte K70 MK.2, utan de kommer samexistera på marknaden.

Den lägre profilen innebär även en lägre höjd på endast 29 mm, jämfört med K70 MK.2 som mäter in på cirka 40 mm på höjden. Corsair använder också en ny design för tangenterna, vilka sitter närmare LED-lamporna som står för RGB-belysningen och därmed lyser starkare.

Diskutera tangentbord i SweClockers forum

Corsair K70 MK.2 Low Profile Rapidfire finns tillgängliga nu och har en rekommenderad prislapp på 1 799 kronor. Modellen K70 MK.2 Low Profile har en prislapp på 169,99 USD, motsvarande 1 900 kronor inklusive moms, men den har ännu inget lanseringsdatum i Sverige.