Under fjolårets upplaga av teknikmässan Computex utökade tillverkaren Asus sin produktportfölj med nätdelar och slutna vattenkylare, där den trendriktiga RGB-belysningen kombinerades med integrerade OLED-paneler. De små bildskärmarna kan användas för att visa nätaggregatets effektuttag, processorns temperatur eller en bild som användaren väljer.

Nu släpper välrenommerade Bitspower ett vattenblock för processorer, där en kombination av belysning och OLED-panel utgör paradnumret. Till skillnad från Asus implementation kan den monokroma skärmen dock bara presentera information om vattnets temperatur, rapporterad av en inbyggd sensor.

Bitspower Oled vattenblock 1.jpg
Bitspower Oled vattenblock 2.jpg

Vattenblocket ingår i serien Touchaqua och har en bottenplatta tillverkad av koppar, medan den transparenta ovandelen i akryl toppas av en tunn silverfärgad metalldel. Temperatursensorn, OLED-panelen och den adresserbara RGB-belysningen drivs alla genom en gemensam kabel som ansluts till en valfri RGB-anslutning, medan ljussättningen kan styras via mjukvara från MSI, Gigabyte, Asus, Razer eller Asrock.

Produkten levereras med tillbehör för montering och på listan för kompatibla plattformar syns endast Intels socklar, i form av LGA 775, LGA 115x, LGA 2011 samt LGA 2066. Huruvida en motsvarande produkt för AMD:s processorer väntar framöver är okänt. Vattenblock finns tillgängligt redan nu genom bolagets webbutik, till en prislapp omkring 1 200 kronor inklusive moms.

Läs mer om vattenkylning: