Taiwanesiska Btifenix är veteraner på chassimarknaden, där bolagets Mini ITX-modell Prodigy nyligen fyllde sju år. Tillverkaren erbjuder en rad olika datorlådor i olika prisklasser och storlekar, och på Computex 2019 visas ett kommande tillskott i 700-kronorsklassen.

Läs Throwback Thursday om Bitfenix Prodigy

Modellen heter Nova Mesh och som namnet avslöjar är luftflödet i centrum, vilket möjliggörs av en frontpanel i mesh-galler med sällskap av ett dammfilter. Enligt rådande trend har datorlådan en öppen huvudkammare och moderkort från formfaktor Mini ITX till E-ATX ryms, utan att täcka de gummitäckta genomdragningshålen för kablar. Chassits dimensioner är 210 × 460 × 437 mm.

Bitfenix-Nova-Mesh-2.jpg
Bitfenix-Nova-Mesh-4.jpg
Bitfenix-Nova-Mesh-5.jpg
Bitfenix-Nova-Mesh-6.jpg

På insidan syns en täckplåt som döljer nätaggregatet, som kan ha en maximal längd på 180 mm. Under plåten återfinns också en lagringsbur för dubbla 3,5- eller 2,5-tumsenheter, medan moderkortsplåten huserar ytterligare tre platser för lagringsenheter av sistnämnda typ. Två av dessa platser återfinns bredvid moderkortet, medan den sista är placerad i det 23 mm djupa utrymmet avsett för kabelhantering, som finns bakom moderkortsplåten.

Restriktioner för processorkylare ligger på 160 mm, medan grafikkort kan vara upp till 340 mm långa. För den som istället föredrar vattenkylning kan en 240-, 280- eller 360 mm-radiator placeras i fronten, vilket innebär att maximalt tre 120 mm-fläktar eller två 140 mm-diton ryms. Toppen rymmer dubbla 120 mm-fläktar, och baktill märks en av de två förmonterade 120 mm-fläktarna.

► Läs allt från #computex-2019

Nova Mesh kommer i svart och vitt utförande, där båda kan fås med sidopanel av stål alternativt härdat glas. Prislappen för datorlådan med stålpaneler är 59 USD, medan glasvarianten är 10 USD dyrare. Produkten lanseras någon gång under 2019 års andra hälft, där prislapparna inklusive moms torde landa omkring 700 respektive 800 kronor.

Läs mer om chassin från Computex 2019:

I butiken: SweClockers Hardware Dreams

Surfar du SweClockers om nätterna? Drömmer du om nästa datorbygge? Denna midnattsblå t-shirt är specialdesignad för tvättäkta entusiaster som älskar datorer och hårdvara. Begränsad upplaga!

Köp här!