Torsdagen den 14 maj går Nvidias tillställning GTC 2020 av stapeln. Evenemanget, som i år är försenat och hålls digitalt med anledning av COVID-19, fokuserar på professionell grafik och kan också ge smakprov på kommande grafikarkitekturer. Inför årets upplaga väntas det senare hända då arkitekturen Ampere står för dörren, och nu visar företagets VD att nyheterna blir stora.

I en kort videosekvens visar Nvidias VD Jensen Huang i sitt hem i full fart med att plocka ut tekniska storverk ur ugnen. I videon nämner han att tekniken tillagats under lång tid, och att det är världens största grafikkort. Det som åsyftas är superdatorsystemet DGX A100 där åtta Ampere-baserade grafikkort tar plats, där namnet sannolikt baseras på den högpresterande grafikkretsen GA100.

Det handlar om den senaste lösningen i DGX-familjen vilken fokuserar på beräkningar relaterade till maskininlärning och artificiell intelligens, i format små nog för att användas i arbetsstationer. Då DGX A100 ersätter produkter med föregående arkitekturerna Volta och Pascal kan Nvidias utspel ses som ett tecken på att företaget använder lösningen för att demonstrera den nya kapaciteten Ampere huserar.

Då GTC 2020 fokuserar på professionell grafik är det oklart om morgondagens tillställning även bjuder på nyheter om Ampere för konsumenter i form av Geforce RTX 3000-serien. Den som väntar får se och den 14 maj klockan 15:00 svensk tid visar Nvidia vad årets upplaga har att bjuda på i år.

Hur känner du inför evenemanget? Blir du besviken om Geforce RTX 3000-serien inte avtäcks eller nöjer du dig med tekniska detaljer om arkitekturen Ampere?