Nyligen lanserade UV Sterlizer från Samsung togs emot med stort intresse av SweClockers läsare. Produkten är en låda med innermåtten 196 × 96 × 33 mm utrustad med trådlös laddning över Qi-protokollet samt UV-C-strålning, som lovar att döda upp till 99 procent av bakterier och svamp. Allt till en prislapp om cirka 600 kronor.

Nu följer den koreanska giganten upp sin formella lansering med vad som endast kan beskrivas som en livsstilsartikel, för konsumenten vars liv kretsar kring ett tvångsmässigt behov att desinfektera och sterilisera hemartiklar. Artikeln med det tungavrullande namnet "Hands-On With Samsung’s UV Sterilizer, A Compact Object Hygiene Solution for Any Environment" hittas i företagets pressarkiv.

Take, for example, a day in the office. Samsung Newsroom harnessed the UV Sterilizer for a full working day to learn more about which commonplace objects the sterilizer is capable of keeping sterile and safe.

Hands-on-UV-Sterilizer_main2.jpg
Hands-on-UV-Sterilizer_main4.jpg
Hands-on-UV-Sterilizer_main5.jpg

Med häftiga GIF-animationer demonstrerar Samsung hur de många föremålen ryms i lådan

Hands-on-UV-Sterilizer_main6.jpg
Hands-on-UV-Sterilizer_main10.jpg

En genomsnittlig arbetsdag på Samsung börjar, av artikeln att döma, med desinfektion av användarens telefon. Med väckarklockan och klädnyporna i högsta hugg placeras telefonen i UV Sterilizer där den under tio minuter får ett UV-C-bad. När desinfektionsprocessen är klar piper lådan till och indikatorlampan slocknar – allt solklart och rimligt så långt.

Steg två i arbetsdagen är rengöring av hörlurar, enligt illustration i bildkarusellen ovan. Här lyfter Samsung fram företagets Galaxy Buds som exempel och menar att "användning av hörlurar i timtal var dag gör det imperativt att hålla dem rena från damm och smuts". Även hörlurarnas fodral kan desinficeras, enligt Samsung "tack vare en tillmötesgående utformning" av UV Sterilizer.

Vid lanseringen av UV Sterilizer lyfte Samsung även fram glasögon som objekt lämpliga för rengöring. Här påminner företaget om "hur stor andel av ditt ansikte glasögonen som kommer i kontakt med" som anledning till att de regelbundet bör rengöras. I samband med just glasögonrengöringenen väljer Samsung även, att påminna om UV Sterilizer och dess förmåga att förinta E. coli.

Hands-on-UV-Sterilizer_main8.jpg
Hands-on-UV-Sterilizer_main9.jpg

Observera att de tecknade viruspartiklarna inte är i skala 1:1!

Beväpnad med ren telefon och rena hörlurar samt förmågan att läsa ur skrivbordets böcker och underhålla sig med klädnyporna, är det dags att ge sig på kontorstandborsten. Här ombeds UV Sterilizer-ägare ombesörja att tandborsten är torr innan rengöring, då fuktiga artiklar kan skada produkten. Ägare av torra tandborstar belönas dock med "en tillfredsställande tandrengöringsupplevelse då både huvud och skaft steriliserats av UV Sterilizer".

Sist ut i Samsungs steriliseringsfest är pennor – speciellt viktiga i kontorslandskap bestående av väckarklockor, klädnypor och anteckningsblock. Enligt pressmeddelandet spelar UV Sterilizer en ovärderlig roll för användaren som vill ha de renaste pennorna till mötet. UV Sterilizer-ägare som blir blixtinkallade till möten när rengöringsprocessen påbörjats kan också vara lugna – den automatiska avstängningen efter tio minuter räddar pennorna.

Fekalieförintaren UV Sterilizer finns fortsatt att beställa från Samsung Tyskland till priset 58,38 EUR, motsvarande cirka 600 kronor. I Sverige har produkten ännu inte skymtats, men bland annat Sandberg bjuder på ett liknande koncept för liknande pengar i svensk handel.

Berätta mer om hur du inreder ditt hemmakontor, och vilka produkter du skulle placera i UV Sterilizer!