Utgivaren EA valde under 2011 att lämna Valves spelplattform Steam för att istället satsa helhjärtat på sin egen tjänst Origin. För att nå en bredare användarbas tog dock företaget beslutet att återvända till Steam under förra året, vilket gjordes med pompa och ståt ihop med storspelet Star Wars Jedi: Fallen Order. Återkomsten till den konkurrerande spelplattformen tycks nu ha gjort tydliga avtryck i försäljningssiffrorna, där EA:s nyligen avtäckta kvartalsrapport visar en uppåtgående trend för PC.

EA-sales.png

Enligt Tweaktown sålde utgivaren spel för hela 1,39 miljarder USD under årets andra kvartal, av vilka 340 miljoner var PC-spel. Detta innebär en ökning på kvartalsbasis om 74 procent, vilket till stor del kan tillskrivas att bolagets katalog för första gången finns tillgängligt på Steam. Trots att konsolspel fortsatt dominerar presenterar EA även en tillväxt om 24 procent på årsbasis för PC-spel.

Att EA gick hårt in på Steam med en stor rea skadade inte heller endera parts försäljningssiffror – hela 8 av 20 spel på listan av juni månads mest sålda spel hade den amerikanska utgivaren som avsändare. Huruvida Steam-effekten håller i sig och förblir en positiv faktor för bolagets resultat återstår att se.

Har du lämnat Origin till fördel för Steam när det kommer till EA:s speltitlar? Diskutera i forumet!