Microsoft har som vana att varje år släppa två större uppdateringar till sitt populära operativsystem Windows 10. Den senaste stora uppdateringen till Windows 10 var majuppdateringen som kanske inte helt oväntat släpptes under maj månad. Sedan dess har ett par mindre uppdateringar smugits in i operativsystemet, såsom en omdanad startmeny.

Nu avtäcker Microsoft sin senaste testversionen av Windows 10 som bjuder på en förbättrad användarupplevelse. Testversionen i fråga heter Build 20185 och är tillgänglig för den som deltar i testprogrammet Windows 10 Insider Preview. Den nya versionen gör det enklare att konfigurera sina DNS-inställningar och möjliggör även kryptering av DNS för ökad säkerhet vid webbsurfande.

7783c5f1f83fba22ff585bc2c57ac6fc.png

En av de större nyheterna i Microsofts senaste testversion är integreringen av Android-applikationer via programmet Your Phone. Uppdateringen gör det möjligt att länka mobilapplikationer utan att behöva varken installation, inloggning eller finjusteringar från användarens håll. Applikationerna kan dessutom fästas i aktivitetsfältet eller start-menyn för lättare åtkomst.

There’s no need to install, sign-in or set up your apps on your PC, saving you time and hassle. You can conveniently pin your favorite mobile apps to your Taskbar or Start menu on your PC for quick and easy access.

När en applikation startas på datorn öppnas ett separat fönster utanför mobiltelefonen som låter användaren använda applikationen på båda enheterna samtidigt. Till och börja med stöds endast telefoner och plattor från Samsung men Microsoft säger att listan över enheter som stöds kommer att utökas allteftersom.

Vad tycker du om Microsofts satsning för att integrera Android-applikationer in i Windows 10? Tror du att funktionen kommer att få genomslag? Dela med dig i kommentarerna!