Amazons intåg på den svenska marknaden är längre inte bara rykten och förutom ett officiellt utlåtande från bolaget faller allt fler pusselbitar inför en skarp lansering på plats. Minst ett lager är i upprustningsfasen i Eskilstuna, varifrån ingen mindre än Postnord kommer sköta leveranser till svenska konsumenter.

En detalj som däremot ännu är lika okänd som ombestridd är lanseringsdatumet för Amazons sverigesatsning. Black Friday har nämnts som ett alternativ, medan andra källor hävdat att en skarp lansering kan komma att ske betydligt tidigare än så. Nu träder 99mac fram och hävdar att lanseringsdatumet blir den 30 september, enligt en "pålitlig källa".

Chefredaktör Anton Nilsson kåserar i effekterna av Amazons intåg i Sverige

Datumet ser heller inte ut att vara 100 procent hugget i sten, där "datumet kan flyttas ett par dagar om de inte hinner få allt på plats i tid, men planen just nu är att öppna upp den 30 september" enligt 99mac. Oavsett sanningsgrad i påståendet är Amazon slutligen på väg till den svenska marknaden, där de inte nödvändigtvis lär få en enkel resa.

Läs mer om Amazons sverigesatsning: