Den som känner sig förvirrad av Intels "uppsjö" av processorgenerationer och de olika produktserier som ingår i dessa kan säkert fällt en svettdroppe extra när produkter med KA-beteckningen nyligen avslöjades. Processorerna ingår i Intels tionde generation Core 10000 "Comet Lake-S", men utöver en extra bokstav i produktnamnet framkom det då inte vad som särskiljer dessa från sina K-märkta syskon.

Nu avtäcker Intel själva de "nya" processorerna på företagets Twitter-konto, och det visar sig att det handlar om specialutgåvor av Core 10000-processorer med K-beteckning. Det enda som är nytt här är produktpaketeringen, som pryds av motiv från spelet Marvel's The Avengers. Motivet har målats av konstnären Tristan Eaton och gör onekligen paketeringen mer färgglad än Intels produktkatalog brukar stoltsera med.

Intel_KA_Marvel3.jpg

Modellerna som ingår i serien innefattar Core i5-10600KA, i7-10700KA, i9-10850KA och i9-10900KA. Dessa är alltså identiska med sina K-märkta motsvarigheter, och spänner därmed 6 till 10 kärnor. Intel anger dock inte vare sig priser eller lanseringsdatum för de ompaketerade processorerna. Tidigare uppgifter pekar dock på att KA-processorerna landar mellan K- och KF-serierna prismässigt.

Är The Avengers-motiv ett säljargument för dig vid val av processor? Och skulle du vara villig att betala extra för paketeringen om det visar sig att prislappen blir högre än de K-märkta syskonen?