Den mångsysslande taiwanesiska komponenttillverkaren MSI har på senare år breddat sitt utbud från att omfatta kärnverksamheten moderkort och grafikkort till komponenter såsom chassin och kylning. En del av marknaden bolaget hittills lämnat orörd har dock varit nätaggregat, något det nu blir ändring på med serien MPG GF.

Nätaggregaten i fråga är till en början tre stycken till antalet, med uteffekter om 650, 750 samt 850 watt. Här erbjuds tio års garanti, 80 Plus Gold-certifiering och helmodulära utföranden för samtliga modeller. Även platta kablar och japanska kondensatorer specificerade till 105° C står på menyn, medan formfaktorn inte helt oväntat är ATX.

MPG_GFSeries_VGA_CPU15.jpg
mpga650gf-superwide.jpg

Samtliga modeller erbjuder även totalt fem strömkontakter för grafikkort och processor, vilka kan stuvas om till en 8-pin EPS till processor och fyra 8-pin PCI Express, alternativt dubbla 8-pin EPS och tre stycken 8-pin PCI Express. Wccftech rapporterar även att MSI planerar att inkludera kablage för Nvidias kommande 12-pinskontakt.

Lanseringsdatum och priser för MSI MPG A650GF, A750GF samt A850GF har inte specificerats, men kombinationen 80 Plus Gold och tio års garanti innebär med största sannolikhet en prislapp som placerar produkterna i premiumsegmentet.

Läs mer om 12-pinskontakter: