Kinesiska mobiltelefontillverkaren Realme är en i raden av doldisar som väljer att expandera västerut. Bolaget är det snabbast växande mobilmärket i världen över de senaste kvartalen, där år 2020 inleddes med 7,2 miljoner sålda enheter – tillräckligt för att ge Realme en global marknadsandel om cirka två procent. Bolaget är en del av BKK Electronics, där koncernsyskonen är betydligt mer namnkunniga bolag såsom Oneplus, Oppo och Vivo.

Nu meddelar den svenska distributören Gandalf att en del av Realmes produkter görs tillgängliga i svensk handel så snart som under september månad, med tonvikt på modeller i mellanklass och instegssegmenten. Försäljningen kommer enligt distributören att ske via "många av de större nordiska återförsäljarna med butiker och webbförsäljning".

realme-pose.jpg

Hur en Realme X50 Pro kan användas, enligt tillverkaren.

Modellerna som specifikt nämns bär namnen Realme 6, Realme 6 Pro, Realme X3, Realme X50 samt Realme X50 Pro och finns tillgängliga på övriga marknader med prislappar som sträcker sig från motsvarande cirka 2 000 till 6 000 kronor. Flaggskeppsmodellen Realme X50 Pro utrustas bland annat med en Snapdragon 865-processor, 5G-stöd och upp till 12 GB RAM.

Till en början blir telefonerna från Realme tillgängliga enbart via traditionell butiksförsäljning, men Gandalfs marknadschef Johan Cheng Falkström ser expansionsmöjligheter och hoppas i framtiden "kunna erbjuda Realme även via operatörerna".

Läs mer om mobiltelefoner: