Under rådande pandemi har många företag anammat distansbaserat arbete, där företag likt Google och Facebook enligt BBC gått ut och meddelat att arbete hemifrån är vardag åtminstone till och med årets slut. Andra bolag, likt Twitter och Fujitsu, har gått steget längre och menar att distansarbete är framtiden, men i andra änden av skalan står Netflix och dess grundare Reed Hastings.

I en intervju med Wall Street Journal (betalvägg) menar Hastings nämligen att arbete hemifrån är "enbart negativt" och att han "inte ser något positivt" med arbete hemifrån, enligt BBC. Där Hastings sett sitt bolag växa från uthyrning av kasettband och DVD via post till ett globalt distributions- och produktionsbolag med 8 600 anställda anser han nu att distansarbete sätter käppar i hjulen, speciellt vid internationella samarbeten.

Samtidigt hyser Hastings heller inga ambitioner att tvinga arbetstagare tillbaka till jobbet i USA innan majoriteten vaccinerat sig. Därtill förutspår han att arbete på distans åtminstone en dag per vecka förblir normen för Netflix-anställda – medan han påstår sig vara "superimponerad av folks uppoffringar" under kristiderna.

Till följd av COVID-19-läget i Nordamerika ser Netflix verksamhet ut att vara hårdast drabbat i just USA. "Vi är igång igen i större delar av Europa och Asien" menar Hastings. "Vi hoppas att under september och oktober komma igång – med ordentliga tester – och att köra igång på riktigt."

Jobbar du hemifrån? Hur anser du det fungera jämfört med arbete på plats? Diskutera i forumet!