Microsoft har en större uppdatering av Windows 10 under kodnamnet "Sun Valley" på gång som väntas rulla ut hos användare under 2021, där det grafiska gränssnittet planeras få ett större ansiktslyft. För de som deltar i Windows Insider Program har vissa saker redan förändrats, bland annat ikoner till Windows inbyggda applikationer. Näst på tur för omdesign är ikoner, och nu visar Microsoft på Windows Insider-bloggen en första förhandstitt på Utforskarens nya stil.

file-explorer-icons.png

Av bilderna att döma har samtliga ikoner uppdaterats och designen ska enligt blogginlägget göra det enklare att hålla isär ikonerna samt göra gränssnittet mer enhetligt. Det mer tredimensionella utseendet har förenklats och tydligare färgkodats för att passa bättre med Microsofts andra produkter.

mappar resized.png

Windows Insider Program är ett slags öppet användartest med syfte att samla information och återkoppling från användare. Förhandstitten är därför inte nödvändigtvis de slutgiltiga ikonerna. Däremot är det representativt för vilken stil de siktar mot. Windows har ändrat nya designval tidigare, bland annat när användare blev mycket missnöjda med den nya papperskorgsikonen. Den slapp inte undan förändring den här gången, men har inte förändrats lika drastiskt som mappikonerna.

Ikonerna blir tillgängliga redan nu för de som via Windows Insider använder nya versionen 21343, men när någon ny design dyker upp i officiella uppdateringar återstår att se.

Tycker du de nya ikonerna gör det enklare att hålla isär mapparna eller är det bra som det är idag?