Som ytterligare ett steg i expansionen av Xbox Game Pass utvecklar Microsoft en webbversion av tjänsten Xbox Cloud Gaming, som först presenterades i slutet av 2020. Med Xbox Cloud Gaming kan prenumeranter spela utvalda titlar direkt genom webbläsarna Edge, Chrome och Safari. Tanken är att göra spel över molnet mer tillgängligt för en större spelarbas.

Xbox Wire meddelas nu ett första beta-test, där fokus ligger på att finjustera för en bra upplevelse över flera plattformar. Betan är endast via inbjudan, som skickas ut till slumpmässigt utvalda användare som prenumererar på Xbox Game Pass Ultimate. Testet ska inkludera användare från 22 länder och över 50 olika spel ska finnas tillgängliga.

För att kunna delta vid inbjudan krävs en handkontroll ansluten med USB eller Bluetooth. Det ska även gå att ställa in touch-kontroller på enheter med touch-skärm. De plattformar som inkluderas i betan är PC/Windows och Apples telefoner samt surfplattor. Alla kompatibla enheter finns även listade på Xbox underforum för support på Reddit.

Tjänsten via webbläsare är tänkt att öppna officiellt inom några månader, men finns redan för Android-användare som prenumererar på Xbox Game Pass Ultimate. Inbjudan till betan skickas ut från den 20 april, men det framgår inte hur länge sessionen varar.

Läs mer om Xbox Game Pass: