Det är endast en dryg vecka kvar till Intel lanserar Core 12000-serien "Alder Lake", men redan imorgon gör bolaget processorfamiljen officiell och öppnar för förbokningar. Utöver nya processorer blir det massvis utav nya moderkort och inte minst den senaste minnesstandarden DDR5, som skruvar upp frekvenserna rejält jämfört mot DDR4.

Adata-XPG-Lancer-4.png
Adata-XPG-Lancer-5.png
Adata-XPG-Lancer-6.png
Adata-XPG-Lancer-7.png
Adata-XPG-Lancer-8.png

Som brukligt inför Alder Lake avtäcker minnestillverkarna sina första DDR5-modeller. Näst på tur står Adata med sin serie XPG Lancer, som har ett säreget utseende med dess värmespridare och så klart även RGB-belysning. Adata konstaterar utöver RGB stöd för integrerad strömreglering (PMIC) och felrättande kod (ECC), två funktioner som är del i DDR5-standarden.

Adata är förtegna om specifikationerna, utan skriver endast att XPG Lancer initialt levereras med en effektiv klockfrekvens på upp till 5 200 MHz. Något som talar för att det även kommer finnas minnen på 4 800 MHz, vilket är grundnivån för DDR5-standarden. Därtill skriver Adata att de förbereder minnen i XPG Lancer-serien som kliver upp till 6 000 MHz.

Likt alla andra minnestillverkare har varje minnesmodul en kapacitet om 16 GB och Adata kommer sälja XPG Lancer styckvis samt i par. Vad priset landar på framgår inte.

Mer om Intel "Alder Lake" och DDR5: