Playstation 5 erbjuder flera funktioner som gör att konsolen platsar lika bra på skrivbordet som på TV-bänken. Nu har upplevelsen förbättrats ytterligare för skrivbordsspelare, eftersom Sony uppdaterat konsolen med stöd för variabel uppdateringsfrekvens, VRR, i upplösningen 1440p.

VRR har hittills endast kunnat aktiveras i upplösningarna 1080p och 4K. Tidigare i år betatestades funktionen och med senaste mjukvaruuppdateringen till Playstation 5 är funktionen nu skarpt lanserad. För att kunna använda VRR behövs en kompatibel skärm, där kravet är certifiering med VESA Adaptive Sync, där Nvidia G-Sync och AMD Freesync räknas in, samt stöd för HDMI 2.1. Är de kraven uppfyllda behöver 1440p-användare bara navigera in till inställningarna och aktivera VRR-läget.

Vidare erbjuder den nya uppdateringen Discord-integrering som låter spelare ta del av röstchatter i mjukvaran via spelkonsolen, bättre möjlighet att filtrera titlar i spelbiblioteket samt en funktion som gör det enklare att ladda upp och dela skärmdumpar via Playstations mobilapplikation.

Uppdateringen är redan ute och går att ladda ned till Playstation 5, genom att starta konsolen och dra igång nedladdning och installation.

Vilka förbättringar skulle du vilja se på PS5?