Förra tisdagen släppte Microsoft augustis tvingande uppdatering (”Patch Tuesday”) av Windows 11, och Guru 3D rapporterar att företagets utvecklare till slut ser ut att ha fått bukt med de prestandaproblem med SSD:er som dök upp i våras med marsuppdateringen av systemet.

Juliuppdateringen av Windows 11 förbättrade situationen och löste problemet för en del användare, men med version KB5029263 som släpptes 8 augusti har felet åtgärdats slutgiltigt för de flesta – men ännu inte alla – användare. Windows Latest rapporterar att en och annan användare fortfarande har långsammare hastigheter efter uppdateringen än de hade fram tills i våras.

En person som har talat med Windows Latest och administrerar en flotta med datorer säger att uppdateringen har återställt förväntad diskprestanda efter flera månader då Windows var ”som att köra en sportbil med igenbeckat bränslefilter”.

Microsoft har just nu fokus på prestanda och buggfixar inför lanseringen av höstens stora uppdatering av Windows 11 till version 23H2.