Programmet Dev Home, som Microsoft nyligen släppte i skarp version och som huvudsakligen vänder sig mot utvecklare, ska snart göra det lättare att komma åt en del av Windows dolda inställningar, rapporterar Windows Latest.

Dev Home släpptes först som beta i våras och ingick sedan i Windows 11:s ”Moment 4”-uppdatering som släpptes i slutet av oktober. Programmet hjälper utvecklare att hålla ordning på projekt med versionshantering, koppling till (Microsoft-ägda) Github, SSH-anslutningar och annat. I ett inlägg på Github skriver utvecklare hos Microsoft att de planerar att lägga till en ny avdelning i programmet för avancerade systeminställningar.

Här kommer både utvecklare och andra användare komma åt inställningar som tidigare behövde göras via Regedit, kommandoraden eller i vissa fall djupt ner i Kontrollpanelen. En kategori inställningar gäller Utforskaren, där enkla reglage kan slå på och av saker som att visa dolda filer, filändelser och fullständiga sökvägar i titelraden. Under ”avancerad konfiguration” syns en inställning för att tillåta sökvägar längre än 260 tecken.