Om du är en ny X-användare kan du snart behöva betala en avgift för att göra det som plattformen bygger på – att skriva inlägg, enligt Elon Musk. X-ägaren påstår att det är den enda lösningen för att stoppa "anfallet av botar" som gör inlägg på plattformen och att modern AI kan klara av ett robottest med lätthet.

När nya X-användare kan förvänta sig att betala avgiften och vad den kommer att kosta är för närvarande oklart. I ett senare inlägg tydliggör Musk även att nya X-användare kommer att få nyttja alla plattformens funktioner gratis under de första tre månaderna efter registrering.

Det är inte första gången som X försöker ta betalt för plattformens tjänster. Förra året provade X att lägga en årsavgift på 1 USD eller 11 kronor på overifierade konton i Nya Zealand och Filippinerna. Användare kunde ta del av plattformens innehåll men inte gilla, ompublicera eller lägga upp egna inlägg. Om avgiften för inlägg kan lägga på samma begränsningar återstår att se.

X är även i behov av fler intäkter. I januari rapporterades det att X har förlorat 71 procent av sitt värde sedan Musk köpte bolaget hösten 2022.