Microsoft har påbörjat en ny reklamkampanj på X och Meta-plattformar för sin återkallade AI-funktion Recall, som var tänkt att ta skärmbilder av allt du gör på en Copilot Plus-dator. Enligt Toms Hardware lades den första annonsen upp den 25 juni, vilket är mer än en vecka efter att Microsoft meddelade att de stoppar Recall-lanseringen.

Toms Hardware skriver att annonserna är en överraskning då många trodde att Recall hade helt lagts på is efter att funktionen försvann från Windows Insider Preview-versionen.

Microsofts tanke var att Recall skulle vara förinstallerad på de AI-integrerade Copilot Plus-datorerna som släpptes i slutet av förra månaden. Recall mötte tidigt kritik av säkerhetsexperter och även regeringar som menade att funktionen utgör en säkerhetsrisk, då hackare kan enkelt komma åt din privata information via funktionen.

Recall_Reklam.webp

Så ser annonserna för Recall ut på X. Bildkälla: Toms Hardware

Efter kritiken valde Microsoft att stoppa Recall från att lanseras tillsammans med Copilot Plus-datorerna. Microsoft lovade dessutom att när Recall väl släpps kommer den att kunna slås av, utan att ge ett datum. Kort därpå togs Recall bort från Insider Preview-versionen av Windows.

Det finns inga officiella nyheter från Microsoft om Recalls framtid, bortsett från en ruta på funktionens webbsida som säger att den kommer att komma med en framtida Windows-uppdatering. Microsoft har inte kommenterat reklamkampanjen.