Test: 3DMark och spelprestanda

Mätningar av 3D-prestanda består av två delar. I den första står det syntetiska testet 3DMark i fokus för att ge en mer generell överblick av grafikprestandan. Del två består av tre förhållandevis moderna speltitlar: Bioshock: Infinite, Civilization V och The Elder Scrolls V: Skyrim som testas i olika inställningar.

3DMarkICFWorkload 2013-02-01 14-50-27-91.png
3dmark_0006_Background.jpg
3dmark-sky-diver-screenshot-3.jpg
3dmark.jpg

Syntetiskt: 3DMark

När det kommer till grafikorienterade tester belastas både CPU och GPU, vilket är ett värsta tänkbara scenario i passivt kylda utförande. Trots detta masar sig Venue 11 Pro förbi fläktkyld Lenovo Yoga 3 Pro i 3DMark Ice Storm, samtidigt som det handlar om en dubblering mot föregående års modell av surfplattan.

I mer grafiktunga Fire Strike krymper övertaget mot Lenovo Yoga 3 Pro, samtidigt som det växer mot förra årets Venue 11 Pro. Det är dock en bra bit upp till de traditionellt Ultrabook-datorerna med integrerade grafikdelen HD Graphics 4400.

tcvista_ONLINE.jpg
Civilization_V.jpg
Skyrim.jpg

Speltester: 1 366 x 768 och 1 920 x 1 080 pixlar

När vi vänder blad till riktiga speltester rasar den världsbild som byggdes upp med syntetiska 3DMark. Här tappar Dell Venue 11 Pro mark och hamnar efter Lenovos senaste Ultrabook med processor samt grafikdel ur samma familj. Oavsett handlar det inte om spelbara bildfrekvenser i något av fallen.

Civilization V är ett exemplariskt spel sett till fördelning av belastning mellan CPU och GPU. Här får Dell Venue 11 Pro revansch och masar sig förbi Yoga 3 Pro i snitt, men det lägsta värdet är lägre.

Processortunga Skyrim gör slarvsylta av så gott som alla termiskt begränsade enheter och så även med Dell Venue 11 Pro. Det är, som väntat, helt enkelt inte möjligt att få ut spelbara bildfrekvenser.

Sammantaget imponerar inte Venue 11 Pro när både grafikdel och processorkärnor utsätts för belastning. Grafikkraften som finns att tillgå duger till många äldre spel och "indie"-titlar, men är inget alternativ för den som har några ambitioner att spela något med ett par år på nacken.