Sammanfattning

Efter en lång väntan är Wooting One äntligen klar för stora massan, vilken enligt undertecknad kan vara början av ny trend inom tangentbord. Rent funktionellt har vanliga tangentbord alltid fungerat på samma sätt, med enbart en aktiveringspunkt.

Wooting_one-16.jpg

Med Wooting One ställt i digitalt läge fungerar det exakt som ett traditionellt tangentbord, med möjligheten att ändra aktiveringspunkten själv. Brytarna i sig innehåller bara en fjäder för att ställa tillbaka tangenten efter nedtryck, vilken har då en mjuk känsla då de mekaniska kontaktpunkterna saknas.

Över till det som alla har väntat på så finns det faktiskt en användning av den analoga inmatningen, även om det tar ett tag att lära sig finkänslighet med tangenterna. Den analoga kurvan samt knappmappningen för varje profil gör det möjligt att anpassa tangentbordet efter varje speltitel.

Sett till konstruktionen är det en gedigen skapelse som inte alls känns plastig. Toppen av tangentbordet täcks även av en metallpanel, vilken kan bytas ut till annan typ, färg eller även material om så önskas. Bolaget ska i framtiden erbjuda en uppsättning valmöjligheter via deras webbplats. Nämnvärt är att tangenterna går att vicka lite på, vilken beror på fästanordningen i metalltoppen och kan förbättras i senare versioner.

Dock så finns det några bekymmer, till exempel en mjukvara som inte riktigt är färdigställd i dagsläget. Förutom saknaden av vissa funktioner så förekommer det även ett par buggar, där analoga kurvan ibland ändras blandat med slumpmässiga krascher till och från. Dock så uppdateras mjukvara nästintill varje vecka i dagsläget, med förbättringar varje gång.

Sammanfattningsvis är Wooting One ett väldigt trevligt tangentbord med en unik funktion som skiljer sig från övriga tangentbord. Dock är det en relativt nischad produkt för entusiaster, med en prislapp i den övre skaran. Som nämnt finns det lite bekymmer i dagsläget som drar ned betyget, men i slutändan förtjänar Wooting One helt klart en bra produkt och ska bli spännande att följa utvecklingen.

Wooting One är ett välbyggt tangentbord med unik analog inmatning.

Fördelar

  • Utmärkt byggkvalitet

  • Analog inmatning

  • Utbytbara brytare

  • Bra brytare

Nackdelar

  • Mjukvara i Alpha-stadie

  • Begränsad tillämpning i dagsläget

  • Högt pris

Pris vid publicering: 1 690 (Basic), 2 090 kronor (Premium)