Utvändigt

Xtrfy_M4-1.jpg

Egenskaper

Värde

Tillverkare

Xtrfy

Modell

M4 RGB

Mått

120 x 68 x 39 mm

Vikt (utan kabel)

71 g

Knappar

7 stycken

Brytare

Omron

Sensor

Pixart PMW 3389

Känslighet

400 - 16 000

Uppdateringsfrekvens

125, 500, 1 000 Hz

Xtrfy har funnits på tapeten ett par år nu och är djupt kopplade med Esport-laget Ninjas in Pyjamas. Det sistnämnda har gett bolaget gott om utvecklingsmöjligheter då spelarna själva kan tycka till om produkterna och hjälpa till vid utveckling.

Sett till mössen lanserade bolaget nyligen sitt del fyra i kategorin, något som avslöjas med benämningen M4 RGB. Tillskottet är till för att täcka dagens populära önskemål på ultralätta spelmöss, vilka ofta har en unik detalj i konstruktionen.

Xtrfy_M4-5.jpg

Samma detalj är tämligen omöjlig att missa när man väl ser produkten, eftersom det handlar om massvis av hål i konstruktionen. Samtliga i syfte att hålla ned vikten. Samtidigt måste det vara tillräcklig med styrka för att stå pall mot hårdvänta spelare som kanske dras med lite för mycket i stridens hetta.

Xtrfy_M4-6.jpg
Xtrfy_M4-7.jpg
Xtrfy_M4-8.jpg

Sett till formen handlar det om en mer ergonomisk formgivning för högerhänta användare och påminner en del om Zowie EC2-A i storlek. Den sistnämnda är en väldigt populär modell på grund av sin form och bör därmed vara liknande för Xtrfy M4 RGB. Pekdonet kan dock vara för liten för användare med något större händer. Mer om det senare i testet.

Xtrfy_M4-10.jpg
Xtrfy_M4-11.jpg

Inga större överraskningar när det kommer till antalet knappar och placering av dessa, som följer en beprövad och omtyckt mall. Något annorlunda är knappen som vanligtvis ändrar DPI-läge. Denna ändrar istället på RGB-belysningen, medan knappen för att ändra DPI istället återfinns på pekdonets undersida.

Xtrfy_M4-11.jpg
Xtrfy_M4-43.jpg
Xtrfy_M4-45.jpg
Xtrfy_M4-48.jpg

Belysningen går även att justera med hjälp av diverse knappkombinationer och kan då ändra effekt, hastighet, färg och ljusstyrka. Dessa kombinationer finns beskrivet i manualen och måste inte läggas på minnet. Samma manual finns även att hitta på bolagets webbplats.

Xtrfy_M4-14.jpg
Xtrfy_M4-15.jpg
Xtrfy_M4-16.jpg

Vidare på undersidan återfinns givetvis sensorn Pixart PMW 3389 med DPI-väljaren bredvid. Utöver det finns även ett reglage för att ställa om uppdateringsfrekvens i stegen 125, 500 och 1 000 Hz.

Xtrfy_M4-18.jpg
Xtrfy_M4-19.jpg
Xtrfy_M4-20.jpg

Storleksmässigt är M4 RGB något mindre än till exempel Zowie EC1-A som används som jämförelse. I övrigt delar M4 RGB och EC1-A mycket liknelser i formgivning och eftersom den sistanämnda är väldigt omtyckt på grund av formen bör M4 RGB passa många väldigt bra.

Xtrfy_M4-21.jpg
Xtrfy_M4-24.jpg
Xtrfy_M4-22.jpg
Xtrfy_M4-25.jpg
Xtrfy_M4-23.jpg
Xtrfy_M4-26.jpg
Handjävel-4.jpg
Handjävel-5.jpg

Det är på gränsen att Palm-grip fungerar för undertecknad med M4 RGB och det skulle inte skada om den vore något större. Har du något större händer och letar efter möss i liknande klass så kan det bli problem med M4 RGB. Förutom detta är det inga problem att få ett bra och bekvämt grepp om pekdonet.

Xtrfy_M4-4.jpg
Xtrfy_M4-44.jpg
Xtrfy_M4-41.jpg
Xtrfy_M4-42.jpg

I kartongen medföljer även två tangenter i olika färger som även kan variera beroende på vilken färg pekdonet har. Utöver det finns även en manual, klistermärke och en extra uppsättning gliddynor. Sistnämnda är extra trevligt för undertecknad som alltid öppnar upp mössen och kan ibland skada gliddynorna.

Xtrfy_M4-17.jpg

Sist men inte minst är anslutningskabeln som bolaget kallar för Xtrfy Ezcord som är gjord för att vara extra mjuk och flexibel. Kabel är även bestyckad med en flätad kabelstrumpa som matchar färgen på pekdonet.