Logitech var företaget som verkligen sparkade igång senaste vågen av trådlösa spelmöss och fick flertal tillverkare att hoppa på och göra utmärkta trådlösa pekdon. Med tiden har både batteritid och vikt successivt blivit bättre och bättre, framför allt när trenden med honeycomb-konstruktion blev allt mer vanligt. Logitech själva kände att det inte var rätt väg och gjorde istället förbättringar och viktminskningar inuti skalet på G Pro Wireless.

Resultatet blev G Pro X Superlight med en vikt som högst på 63 gram. Varje exemplar skiljer något i vikten och det är svårt för Logitech att sätta en exakt siffra, men de kan sätta ett högsta värde inget exemplar får överskrida. Det stämmer rätt bra när redaktionens två exemplar som skickades hit båda väger in på 62 gram, utan att konstruktionen får lida överhuvudtaget.

G_Pro_Superlight_inside-4.jpg

Det är även trevligt att undersidan fick lite mer kärlek den här omgången, där fokus ligger framför allt på gliddynorna. Ställt mot G Pro Wireless har nykomlingen betydligt större gliddynor och som även ofärgade för att minska friktionen mot musmattan. Det kan kännas som småsaker, men för den riktigt inbitna entusiasten är den verkligen trevliga förbättringar.

Spelmössen i toppsegmentet överraskar sällan med prestandan när den förväntas att enkelt klara av allt som även högpresterande spelare kräver och G Pro X Superlight är inget undantag. Trots att högsta hastigheten var något lägre än väntat är det gott och väl över vad en människa klarar. För er som är tveksamma över trådlösa möss är det dags att testa på det.

G_Pro_Superlight-16.jpg

Däremot finns några nackdelar med G Pro X Superlight, där den största är internminnet som verkar tappa sensorinställningar när pekdonet går ned i viloläge, utan mjukvaran då. Först misstänktes det att det var något fel på exemplaret vi fick in, men när det händer exakt samma på ett nytt exemplar verkar det vara ett vanligare problem. Minnet tappar sensorinställningar och går tillbaka till 800 DPI varje gång, men håller däremot kvar knappinställningar som gjorts.

En mindre nackdel som bara gäller för den vita modellen är grepptejpen som medföljer pekdonet. Oavsett färg på skalet är tejpen alltid svart som då matchar ganska dåligt för den som är specifikt ute efter den vita modellen. Kanske finns någon anledning till att den är svart rent tillverkningsmässigt, men hade gärna sett vit grepptejp också.

G_Pro_Superlight-18.jpg

Pekdonet går in som Logitechs nya flaggskepp som ofta brukar synas rätt tydligt på priset. G Pro X Superlight går just nu loss för 1 590 kronor och det går inte att sticka under stolen med att det är väldigt mycket pengar för en spelmus. Samtidigt syns det tydligt att entusiaster är villiga att lägga ut mycket pengar för prestandaprodukter, speciellt när det faktiskt är en bra produkt för pengarna.

G_Pro_Superlight-3.jpg

Sammanfattningsvis är Logitech G Pro X Superlight en otroligt trevlig spelmus, där bolaget har gjort lite svartmagi för att få ned vikten så pass mycket. Vid vanlig användning i spel fungerar den utmärkt i alla avseenden, men helheten dras ned en del på grund av problematiken med internminnet och en relativt hög prislapp. Pekdonet är väldigt nära Utmärkt-bemärkelsen, något undertecknad inte helhjärtat kan motivera. Däremot är det helt klart en Bra produkt.

Logitech G Pro X Superlight är en ultralätt spelmus med utmärkt prestanda och framför allt trådlös överföring

Fördelar

  • Hög prestanda

  • Bra byggkvalitet

  • Otroligt låg vikt

  • Utmärkt trådlös teknik

  • Bra batteritid

  • Medföljer grepptejp

Nackdelar

  • Dyr

  • Internminnet tappar sensorinställningar vid vila

  • Saknar dedikerad knapp för DPI-justering

Nämnvärt

  • Svart grepptejp även för vita versionen

Cirkapris vid publicering: 1 590 kronor
Lägsta pris: