Inledning

Creative är ett företag med en lång historia på PC. Mitt första ljudkort var ett Creative Sound Blaster 16 och deras Creative 3D Blaster 3D-grafikkort var en stor anledning till varför jag blev intresserad av datorer och även började skriva om det.

Även idag är Creatives fokus främst ljud och man säljer fortfarande både interna och externa ljudkort, hörlurar och högtalare. Det är därför inte så konstigt att företaget är ett av de första att komma ut med en soundbar riktad till PC-användare.

Sound BlasterX Katana är en kompakt soundbar med fem stycken separata högtalarelement, DSP-styrd förstärkning av varje element, LED-lampor och stöd för flera olika ljudkällor. Lägg till datorstyrd anpassning av ljud och virtuellt surroundljud och vi har en soundbar som lovar mycket. Frågan är dock: Kan den leva upp till det vi förväntar oss av en Sound Blaster-produkt?

DH_Meetup-25.jpg

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand testa och dela med sig av erfarenheterna från de senaste produkterna i datorvärlden.

Syftet med denna typ av recension är inte att kontrollera varje specifikation, presentera mängder av testresultat och lämna detaljerade omdömen. Här får alla istället ta del av personliga reflektioner från tvättäkta entusiaster, alla med många års erfarenhet av högoktaniga datorkomponenter i bagaget.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Om SweClockers testpiloter

Denna produktrecension arrangeras på uppdrag av Creative. Uppdragsgivaren har inget inflytande över artikelns innehåll.