Den som går från Windows 10 till Windows 11 får ett nytt gränssnitt med ett flertal förändringar med på köpet. Dessa har mötts med blandad reaktion, där exempelvis annorlunda startmeny och aktivitetsfält är bland de mindre omtyckta påhitten. Nu visar det sig att Microsoft snickrar på fler funktioner till aktivitetsfältet.

I den senaste testversionen av Windows 11 skymtas ett nytt menyval i aktivitetsfältet. Det rör sig om en genväg till att avsluta bråkiga program direkt från skrivbordet, och därmed undvika att gräva runt i aktivitetshanteraren. I nuläget är funktionen dock inte aktiverad per automatik, utan behöver låsas upp på egen hand.

W11 New Features EndTask.png

Bildkälla: PhantomOcean3 (Twitter)

Det tar inte stopp där, eftersom en funktion från Windows 10 snart återvänder. Det gäller sökfältet som integreras i själva aktivitetsfältet, istället för den nuvarande knappen som öppnar sökmenyn. Det nygamla sökfältet aktiveras automatiskt, åtminstone i testversionen av Windows 11. För den som föredrar den befintliga ikonen kvarstår även denna som ett alternativ.

W11 New Features Search.png

Bildkälla: Tom's Hardware

Det återvändande sökfältet väntas leta sig ut till stugorna inom kort, eftersom funktionen är en del av den senaste Release Preview-versionen. Desto mer osäkert är det för den som vill öppna aktivitetshanteraren mer sällan, då det nya menyvalet behöver grävas fram manuellt och är en del av Insider Preview-versionen av Windows 11. Huruvida den dyker upp i framtiden återstår att se.