Igår var den sista dagen du kunde spela på Space Gaming Center i Stockholm. Space förklarar att de lägger ner sin spelverksamhet med omedelbar verkan i ett meddelande på sin sajt. Bolaget förklarar att de inte kunnat hålla verksamheten vid liv på grund av den pressade ekonomin. Däremot kommer Space konferens- och eventverksamhet att hålla igång till den 30 juni.

– Efter flera försök att anpassa verksamheten till ett försämrat ekonomiskt klimat inleds nu en avveckling av Space. Att mötes- och eventverksamheten fortsätter till och med den 30 juni är av respekt för redan inplanerade möten och event, säger Sofie Nelson, kommunikationsansvarig vid Pophouse Entertainment.

De som bokat in ett evenemang i Space lokaler efter den 30 juni kommer bli kontaktade för att hitta ett alternativ. Ifall du har köpt timmar eller spelpass på Space som ännu inte använts kommer du återbetalas för dessa, så länge du meddelar det innan den 31 mars. Däremot ifall du har vunnit pass eller presentkort på Space går det inte längre att lösa ut dem.

Space öppnade sina portar till allmänheten i slutet av 2021. Med dess E-sportsbar, 400 speldatorer och nationella E-sportsarena påstod bolaget att de hade skapat Sveriges – och världens – största gaming-center. Det fanns även en akademi där ungdomar kunde lära sig programmering.

Tanken var att Space skulle bli en plats där spel, musik, entreprenörskap och "coworking" möts. Men redan efter det första verksamma kalenderåret var bolaget ekonomiskt pressat. 2022 omsatte Space 90 miljoner kronor och gick med en rörelseförlust på 119 miljoner.

Sista nivån är nådd. Tack till alla gamers, för varje klick, varje uppdrag och varje high score på Space. – Space