Under de senaste åren har skärmar med bilduppdatering snabbare än 120 Hz vuxit från att varit exotiska undantag till att vara vanligt förekommande för spelinriktade skärmar. När det gäller externa skärmar som ska kunna bäras med på resande fot är så pass snabb bilduppdatering icke-existerande, men det ändrar Asus på när de nu visar upp ROG Strix XG17 under Computex-mässan.

rog_xg17-2.jpg
rog_xg17-7.jpg
rog_xg17-3.jpg
rog_xg17-4.jpg
rog_xg17-5.jpg

Det handlar om en 17,3 tum stor spelskärm med av matt variant med upplösningen 1 920 × 1 080, eller 1080p kort och gott. Skärmpanelen är av IPS-typ och bjuder på snabb respons genom 240 Hz bilduppdatering och responstid på 3 millisekunder. Bilduppdateringen kan synkroniseras med grafikkortet via VESA Adaptive Sync.

Skärmen är vidare bestyckad med inbyggda stereo-högtalare, ett magnetiskt fotstöd och ett internt batteri som ska bjuda på tre timmars användning på en laddning. På tal om just laddning kan detta ske snabbt via teknikerna Qualcomm Quick Charge 3.0 och USB Power Delivery.

Den enhet som ska användas för att spela på Asus ROG Strix XG17 kan anslutas antingen via HDMI eller USB-C, via Displayport-protokollet. I Asus demo-område på mässan demonstreras skärmen med såväl PC-datorer som spelkonsolen Nintendo Switch och speltelefonen ROG Phone anslutna via HDMI.

Enligt uppgifter från Asus rekommenderas grafikkort motsvarande ett Nvidia Geforce GTX 2060 eller Geforce GTX 1070 för att kunna driva skärmen i 1080p och bilduppdatering norr om 144 Hz. Asus ROG Strix XG17 ska lanseras under fjärde kvartalet 2019, men prisnivåer är okända i skrivande stund.

► Läs allt från #computex-2019

Läs mer om Asus spelskärmar:

I butiken: C-kolon backslash spel

När operativsystemet stavades MS-DOS hade guldklimparna en särskild plats i hjärtat av hårddisken. Den som äger denna t-shirt kan bära världens bästa sökväg med stolthet. Endast i 100 exemplar!

Köp här!