Senaste trenden bland högpresterande spelmöss är helt klart ultralåg vikt, vilket är möjligt genom att lämna massa hål i konstruktionen. Det har visats upp en hel del exemplar om detta redan, senast nu på Computex 2019 från Cooler Master med modellen MM710. Nu meddelar Xtrfy att en egen variant är på väg från det svenska bolaget.

Modellen går just nu under namnet Project 4 eftersom det är bolagets fjärde pekdon, och kommer troligtvis att byta namn till M4 senare. Xtrfy har likt de tidigare lågviktsmodellerna hål i plastkåpan för att hålla vikten nere men samtidigt ha tillräcklig styrka i konstruktionen för att hålla under spelpass. Målet är en vikt på 65 gram.

Xtrfy-M4-Original-Hero_1600x800-web.jpg
Xtrfy-M4-Blue-Hero_1600x800-web.jpg
Xtrfy-M4-Pink-Hero_1600x800-web.jpg
Xtrfy-M4-Retro-Hero_1600x800-web.jpg
Xtrfy-M4-White-Hero_1600x800-web.jpg

Under skalet sitter den optiska sensorn PWM 3389 från Pixart, vilken anses höra till den övre skaran av högpresterande sensorer. Till det hittas även en 32-bitars ARM-baserad mikrokontroller som klarar av att hantera all inmatning som kommer från sensorn och samtliga brytare runtom musen.

cables-colors-1.jpg
splash-2.jpg

Ytterligare finesser som ska erbjudas är en kabel som bolaget kallar för Xtrfy Ezcord som ska gå enligt temat lågvikt och vara mer flexibel än tidigare. Eftersom kretskortet är exponerat mot omvärlden och i risk för skador är den täckt av en platsfilm för att skydda mot både damm och vätska.

Xtrfy-M4-Allinone.jpg

Sist men inte minst kommer musen i fem olika färger, varav en är inspirerad av gamla Commodore, Atari och Nintendo och går helt enkelt under namnet Retro. Xtrfy Project 4 (M4) väntas vara klar någon gång i höst men kan ändras i någon form innan dess. Priset väntas landa runt 599 kronor.

I butiken: SweClockers Hardware Dreams

Surfar du SweClockers om nätterna? Drömmer du om nästa datorbygge? Denna midnattsblå t-shirt är specialdesignad för tvättäkta entusiaster som älskar datorer och hårdvara. Begränsad upplaga!

Köp här!