I början av augusti dök uppgifter om ett nytt grafikkort från Nvidia upp i mjukvaran AIDA64. Detta grafikkort var baserat på den stora Turing-kretsen TU102, och spekulationer angav att det kunde handla om ett omtalat men inte bekräftat och av Nvidia avfärdat Geforce RTX 2080 Ti Super.

Nya uppgifter pekar på att kretsen T10-8 istället är en skräddarsydd TU102-krets för användning i den strömmande speltjänsten Geforce Now. Avslöjandet sker förvånansvärt nog i Nvidias officiella forum i en tråd om nya RTX-bestyckade servrar för Geforce Now-tjänsten. Tråden bekräftar att servrarna får grafikkort bestyckade med grafikkretsen RTX T10-8 med 8 GB grafikminne.

Tesla_P40.jpg

Geforce Now-tjänsten är idag utrustad med Tesla P40-grafikkort som saknar stöd för ray tracing.

Informationen berättar vidare att den nya kretsen presterar sämre än de tidigare Tesla P40-grafikkorten som baseras på Pascal-arkitekturen. Diskussionerna i tråden spekulerar i att det nya grafikkortet faktiskt avlägsnats från Geforce Now på grund av prestandaproblem, samt att tjänsten inte kan använda ray tracing-funktionen då plattformen som Geforce Now körs på, Windows Server 2012, inte stöder funktionen för närvarande.

Det ser alltså ut att vara oklart när ray tracing blir en del av utbudet av funktioner i Geforce Now, och rapporter om att det skulle handla om ett Geforce 2080 Ti Super ser inte ut att stämma.

Läs mer om Nvidia Turing:

I butiken: SweClockers Wireframe No. 1

Ingen mindre än Simon "Laine" Laine står för designen av den första produkten i SweClockers nya kollektion Wireframe. Stilsäker t-shirt i begränsad upplaga. Endast förbokning!

Köp här!