De senaste åren har februari varit en extra tekniktät månad för den som är intresserad av mobiltelefoner. Traditionsenligt anordnar Samsung eget evenemang där populära Galaxy-serien uppdateras och så även i år, där Galaxy S20, S20 Plus och S20 Ultra avtäcktes tillsammans med vikbara Galaxy Z Flip.

Ändå fler telefonmodeller och relaterat teknik brukar stå i rampljuset under Mobile World Congress (MWC). Inför årets upplaga har flera utställare lämnat återbud till följd av hälsorisken kopplad till coronaviruset SARS-CoV-2, där Nvidia, LG, Ericsson och ZTE var tidiga. Under veckan har en strid ström av andra företag följt exemplet och nu står det klart att mässan ställs in.

Det är Bloomberg som på Twitter meddelar att John Hoffman, VD för GSMA som arrangerar MWC, skickat ut ett e-postmeddelande där det står klart att mässan inte blir av. Anledningen är som nämnt oroligheter kring coronaviruset, som alltså omöjliggör Mobile World Congress 2020 till följd av alla avhopp.

En lång rad tillverkare har tagit fram produkter med lansering planerad till MWC 2020, medan många andra företag knåpat ihop föreläsningar och presentationer av ny teknik. Sannolikt kommer stora delar av produkt- och teknikutbudet ändå att släppas genom andra kanaler inom närtid, den uteblivna mässan till trots.

Var du förväntansfull inför årets mässa? Vilka tillverkare hoppades du få se produkter från? Berätta i kommentarstråden!