Enkortsdatorn Raspberry Pi 4 erbjuder imponerande specifikationer i ett kompakt format. I den fjärde stora revisionen uppdaterades de fyra kärnorna till ARM Cortex-A72 vilka körs i 1,5 GHz. Trots enkortsdatorns vassa prestanda i förhållande till dess kompakta format är det som tilltalar många den attraktiva prislappen.

Mindre än ett år efter lanseringen prissänks Raspberry Pi 4 med 2 GB primärminne så att den hamnar på samma pris som lillebror med 1 GB primärminne. Det handlar om en sänkning från riktpriset 45 till 35 USD, vilket översätts till sänkning om cirka 100 kronor och detta kan redan ses hos svenska återförsäljare.

Raspberry pi 4 2.jpg
Raspberry pi 4 1.jpg
Raspberry pi 4.jpg

Raspberry Pi Foundation meddelar samtidigt att modellen med 1 GB primärminne fortsatt kommer att säljas till samma pris som tidigare. Modellen är därför tillgänglig för de konsumenter och branscher som använder konfigurationen i stora kvantiteter och inte vill se någon ändring i specifikationerna.

Den som är köpsugen, eller den som redan äger en Raspberry Pi 4, kan hämta inspiration från tävlingen i somras där olika medlemmar visade upp sina hobbyprojekt byggda med hjälp av en Raspberry Pi.

Läs mer om The Raspberry Pi Foundation: