Marknaden för gamingskärmar kan inte beskyllas för brist på konkurrens, där aktörer såsom Acer, AOC, Asus, Benq och LG slåss om spelarnas gunst. Nu har Asus bestämt sig för att företagets svenska utbud om inte mindre än 56 varianter skärmar med uppdateringsfrekvens över 120 Hz behöver tillökning, och det i form av skären ROG Swift PG329Q.

Den nya skärmen bjuder på en 31,5 tum stor panelyta, där själva panelen enligt Asus är av "Fast IPS"-typ. Exakt information om vad "fast" innebär förklaras inte närmare, men specificerad responstid är 1 millisekund, samtidigt som upplösningen uppgår till 2 560 × 1 440 pixlar, eller WQHD. Även stöd för G-Sync och AMD Freesync är att vänta.

Den största nyheten med PG329Q är istället dess uppdateringsfrekvens. Upp till 175 Hz parat med en IPS-panel och formfaktorn 31,5 tum gör den nya skärmen till den enda utannonserade produkten med dessa specifikationer, vilket tyder på en helt ny kommande panel. Asus ska också ha bakat in sin lösning för minskade eftersläpningar: Extreme Low Motion Blur Sync eller ELMB-Sync.

Färg- och bakgrundsbelysningsmässigt uppfyller skärmen även kraven för Display HDR 600 med 98 procent av DCI-P3-färgrymden samt ljusstyrka om 600 nits över 10-bitars färgddjup. Färger på annat håll än själva bildytan ombesörjs genom Asus Aura Sync, där skärmens baksida pryds med en stor ROG-logotyp med stöd för regnbågens samtliga färger.

Exakta lanseringsdatum och priser har inte tillkännagivits, men gamingskärmar utannonseras normalt av tillverkarna flera månader innan faktisk tillgång.

Läs mer om gamingskärmar: