Koreanska LG är likt dess inhemska konkurrent Samsung ett långt större bolag än invånare i Norden vid en första anblick förväntar oss. Trots att LG saknar divisioner likt Samsungs kretsfabriker och ingenjörstjänster för bland annat tillverkning av gaspipelines har bolaget gott om verksamhetsområden för dess drygt 200 000 anställda.

En av LG:s beståndsdelar är nämligen LG Household & Healthcare, som nu inför IFA-mässan oblygt lovar att revolutionera hur människor andas renad luft. Mot en bakgrund av årets förlängda säsong av ovanligt aggressiva luftburna patogener säger sig LG nämligen ha upptäckt att konventionella ansiktsmasker inte bara är obekväma, men även av varierande kvalitet.

Därför väljer bolaget nu att lansera produkten Puricare Wearable Air Purifier, en ventilerad ansiktsmask med inte bara dubbla inbyggda fläktar och HEPA-filter, utan även ett inbyggt lättviktsbatteri om 820 mAh. Masken inkluderar även en andningssensor som automatiskt anpassar fläktarnas luftflöde i tre steg efter användarens andning.

LG-PuriCare-Wearable-Air-Purifier-01-1.jpg
LG-PuriCare-Wearable-Air-Purifier-02-1.jpg
LG-PuriCare-Wearable-Air-Purifier-FULL-FRONT-scaled.jpg
LG-PuriCare-Wearable-Air-Purifier-RIGHT-QUARTER-scaled.jpg
LG-PuriCare-Wearable-Air-Purifier-RIGHT-SIDE-scaled.jpg

Under maskens utveckling säger sig LG ha grundligt efterforskat ansiktsformer och strukturer för att maximera både passform och komfort. Av produktbilderna att döma spänns dock masken fast med band runt öronen, vilket parat med den ökade vikten ställt mot pappersmasker riskerar att skapa obehag över längre användningsperioder.

När användningen kommit till sitt slut, vare sig det är under slutet av dagen eller på grund av att den tillhörande applikationen varnar för att HEPA-filterna behöver bytas ut, tar en förvaringslåda med UV-belysning vid för att sterilisera enheten. Exakta uppgifter och detaljerade bilder ges inte av LG, men det kan handla om en större motsvarighet till Samsung UV Sterilizer.

LG Puricare Wearable Air Purifier görs tillgänglig under årets fjärde kvartal på "utvalda marknader". Batteritiden uppges till åtta timmar med fläktarna inställda på dess lägsta varvtal och endast två timmar med vad förmodas vara en orkan i mungiporna vid maximalt fläktande. Pris och vikt är i skrivande stund oklart, men räkna med uppdateringar under IFA-mässan 3–5 september år 2020.

Hur skulle du modifiera din LG Puricare Wearable Air Purifier? Flådig RGB-belysning, eller byte av fläktar för maximalt statiskt tryck?