Kinesiska Huawei och dess påstådda band med landets militär har redan kostat bolaget bland annat tillverkningskontrakt med TSMC, förutom att ha blivit utkastade ur flera 5G-nätverk. Nu går situationen från motvind till styv kuling när Huawei tappar ytterligare två stora leverantörer – denna gång i form av koreanska Samsung och SK Hynix.

Enligt Engadget kommer de två minnestillverkarna avsluta sina leveranser till Huawei den 15 september, samma datum som TSMC levererar sina sista kretsar till den kinesiska mobiljätten. Även här är bakgrunden densamma – den amerikanska handelsblockaden förbjuder användning av amerikansk halvledarteknik vid framställning av kretsar framställda för bruk av Huawei, varför både Samsung och SK Hynix tvingas avsluta försäljningen.

För att lösa problemet har Huawei arbetat med halvledartillverkaren SMIC, den största av sitt slag i Kina, och arbetar på egen kretsproduktion så snart som till vintern. Dessa lösningar kommer dock heller inte helt utan problem, då även SMIC nyligen hamnade på listan över bolag som är föremål för USA:s handelsblockad, samtidigt som Huaweis egna kretsproduktion kommer inledas på nästintill antika 45 nanometer.

Blockaden innebär dock inte bara en motgång för Huawei, utan även för SK Hynix. Hela 40 procent av bolagets omsättning om 13,3 miljarder USD hade Kina som avsändare.

Läs mer om Huawei: