Under ett par år har det varit tal om att IKEA ska göra en spelsatsning, något som besannades i höstas då den svenska möbeljätten ingick ett officiellt samarbete med Asus. Ännu har inga produkter tillkännagivits, men det hindrar inte den ständige Twitter-läckaren @momomo_us att publicera bilder med tillhörande prislappar.

IKEA-Asus4.jpg
IKEA-Asus2.jpg
IKEA-Asus3.jpg

Av bilderna framgår att flera av spelmöblerna har namnet Uppspel och det är tydligt att inspiration är tagen från IKEA:s befintliga kontorsmöbler. Det som utmärker uppställningen är att de alla är i färgen svart och i olika utsträckning har Asus ROG-utsmyckning. Detta är som tydligast på de väggmonterade förvaringstavlorna, som uppenbart är baserat på IKEA:s befintliga Skådis, och på fötterna till det höj- och sänkbara skrivbordet på 180 × 80 cm.

Förutom det höj- och sänkbara skrivbordet finns den billigare modellen Utespelare, som ser ut att vara baserad på IKEA:s byggbara bordssystem, och en svart förvaringshurts med hörlurshängare. Det finns även kardborrband för att hänga kringutrustning på väggtavlorna, musmatta och hjulbestyckat ställ för stationära datorer. Tyvärr syns inga bilder på en efterlängtad uppföljare till IKEA:s "CPU-hållare". I periferin märks även en svart kontorsstol med röda accenter.

Hurtsen kostar 599 kinesiska renminbi (¥), vilket med dagens valutakurs motsvarar runt 770 kronor. Det höj- och sänkbara skrivbordet har ett pris på ¥3 999 eller runt 5 160 kronor. Det traditionella skrivbordet Utespelare ligger på förvånansvärt låga ¥599, likt hurtsen. Här är det dock rimligt att anta att det gäller endast skivan utan ben.

När IKEA:s nya gaming-möbler hittar ut i butik är ännu inte känt, men då skärmdumparna ser ut att vara tagna från en digital produktkatalog bör de inte ligga allt för långt bort i tiden.

Vad tycker du om de första bilderna på IKEA:s gaming-möbler? Är de trogna den svenska möbeljättens återhållsamma designspråk, eller drar de för mycket åt andra hållet?