Vikingaspelet Valheim är i grunden ett överlevnadsspel med för genren klassiska element som resurssamlande och byggande med inslag av rollspelsgenrens utforskning och svårbesegrade bossar. Sedan lanseringen har det blivit en stor succé och spelet passerade en miljon sålda exemplar sin första vecka på Steams "Early Access".

Nu kan Skövde-baserade Iron Gate Studios stoltsera med ytterligare en milstolpe. I en uppdatering på Steam berättar de nu, knappt sex veckor senare, att försäljningen nått 6 miljoner sålda exemplar. Spelet är fortfarande i "Early Access" på Steam och studion rapporterar att de arbetar hårt med att fortsätta förbättra och balansera spelet.

Valheim har också en första större uppdatering vid namn "Hearth and Home" på gång, som i en tidigare intervju med FZ bekräftats handla om bland annat husbyggande och matlagning. I uppdateringen berättar de att utveckling är i gång och bjuder på en smygtitt i form av en konceptbild och uppmanar spelare att spekulera vidare med frågan "vad tror ni det kan betyda?".

Valheim finns att köpa i "Early Access" på Steam och finns tillgängligt för PC-plattformarna Windows och Linux.

Tisdagshäng – Kenneth och Anton försöker överleva i Valheim