Drömmen om bred tillgänglighet av gamingskärmar med OLED-panel kommer närmare verkligheten för varje år som går. Tillverkaren LG Display tillhandahåller numera OLED-paneler i mindre storleksklasser, vilka bland annat har tagit plats i spelskärmar från Asus. Därutöver har Samsung äntrat marknaden med sina QD-OLED-paneler, där dessa har fått en del uppmärksamhet i form av samarbetet med Alienware och deras gamingskärm AW3423DW.

Nu ansluter sig amerikanska Corsair till skaran och avtäcker sin nya bildskärm Xeneon Flex. Modellen baseras kring en OLED-panel från LG Display på 45 tum med bildförhållandet 21:9 samt en upplösning på 3 440 × 1 440 pixlar. Högsta ljusstyrka vid HDR specificeras till 1 000 nits medan panelens uppdateringsfrekvens på 240 Hz ackompanjeras av adaptiv synkronisering via antingen Nvidia G-Sync eller AMD Freesync.

Flexhero2.jpg

Något som får modellen att sticka ut lite extra är faktumet att den är böjbar av användaren själv. Med hjälp av två utdragbara handtag på sidorna kan man förvandla skärmen från en platt historia till en välvd sådan, där den maximala krökningsradien specificeras till 800R. Poängen med detta är att göra skärmen mer flexibel, då man exempelvis vid skrivbordsarbete kanske vill ha en helt platt bildyta medan man vid spelande hellre vill omslutas med en välvd upplevelse.

För den som är rädd för inbränningar till följd av OLED-tekniken meddelar Corsair att de implementerat omfattande skyddsfunktioner i skärmen samtidigt som de erbjuder en garanti mot inbränningar på tre år. Lanseringsdatum och pris är ännu okända, men bolaget ska enligt utsago återkomma med dessa senare under året.

Hur sugen är du på en böjbar OLED-skärm?