Det svenska bolaget Xtrfy slog upp portarna för första gången år 2013 och har sedan dess hunnit med det mesta vad gäller kringutrustning, där fokus ligger på datorspelande och e-sport. I sortimentet finns allt från hörlurar till tangentbord, men kanske mest kända är mössen, där varianter som M4 sticker ut med låg vikt och utstansade mönster.

Nu framgår att tillbehörsmakaren går samman med inga mindre än tyska bolaget Cherry, veteranerna bakom de mekaniska tangentbordsbrytarna Cherry MX. Detta framgår i ett pressmeddelande, där de båda parterna uppger att de ingått avtal om förvärv.

Från att lansera vårt första Xtrfy-tangentbord 2013 – utrustat med CHERRY MX-switchar – till att bli en del av CHERRY 2023, har varit en otrolig resa och vi är nu redo att ta oss an framtiden. Med CHERRY som ägare ser vi fram emot att fortsätta utveckla Xtrfy, våra produkter och samarbeten med ännu större möjligheter. Vi arbetar redan med några av de bästa e-sportlagen i världen och vill investera ännu mer i e-sportsscenen. Teamet bakom Xtrfy kommer att arbeta tillsammans med CHERRY för att ta Xtrfy till nästa nivå. – Joakim Jansson, VD för Xtrfy

Enligt pressmeddelandet sitter Xtrfys nuvarande VD Joakim Jansson kvar på posten. Affärens storlek eller huruvida Xtrfy fortsätter fortsätta agera självständigt från nuvarande kontoret i Landskrona framgår inte.

Läs mer om Xtrfy: