När man festar då festar man rejält, sägs det. Och det verkar vara ledordet Oneplus anammat under sin hårdvarushow. Utöver mobilflaggskeppet Oneplus 11 visade företaget upp ytterligare tre flaggskepp i tre andra produktkategorier.

OnePlus Pad - product - two Pad.jpg
OnePlus Pad - product - front side on.jpg
OnePlus Pad - product - rear side on.jpg
OnePlus Pad - product - top down.jpg
OnePlus Pad - product - seriously side on.jpg
OnePlus Pad - product - rear.jpg
OnePlus Pad - product - front.jpg

Först ut är surfplattan Oneplus Pad. Detta är företagets första surfplatta och enheten behåller samma designspråk som vi sett med företagets mobila telefoner. Enheten är utrustad med en 11,6 tum stor LCD-panel med aningen underliga bildförhållandet 7:5 och 2 800 × 2 000 pixlars upplösning. Panelen har stöd för upp till 144 Hz i uppdateringsfrekvens, vilket kan användas vid navigering i gränssnittet samt i applikationer som har stöd för detta.

När det kommer till insidan av Oneplus Pad har företaget valt att använda sig utav Mediatek Dimensity 9000 i stället för Snapdragon vi vanligtvis ser i flaggskeppsenheter på mobilsidan. Systemkretsen är bland de första att använda nya ARM Cortex-X2 med klockfrekvens upp till 3,05 GHz.

Kretsen ackompanjeras av 12 GB primärminne samt ett batteri på 9 510 mAh. Precis som Oneplus telefoner finns stöd för snabbladdning med 67 watt, vilket gör att enheten kan laddas fullt på 80 minuter. Batteriet ska enligt företaget räcka för upp till 14,5 timmars videotittande och har en månads standby-tid.

OnePlus Buds Pro 2 in green and black - landscape.jpg

Vidare presenterar Oneplus Buds Pro 2, vars föregångare lanserades under hösten 2021. Den nya versionen erbjuder förbättringar som längre batteritid, förbättrad brusreducering samt stöd för rumsligt ljud.

Buds Pro 2 har snarlik design som föregångarna med utstickande blank pinne som användaren kan klämma på för att aktivera brusreducering samt kontrollera ljud och media. Inuti vardera hörlur har tillverkarna klämt in baselement på 11 millimeter och en diskant på 6 mm som tagits fram tillsammans med danska Dynaudio, som också fått justera ljudet.

Brusreduceringen har blivit snäppet vassare och blockerar oväsen upp till 48 dB, inklusive tal. Brusreduceringen kan justeras gradvis via applikationen och vill du hellre höra omgivningen bättre är transparent ljudläge möjligt att aktivera.

Vidare på funktionsfronten har vi nya stödet för rumsligt ljud. Precis som Apples Airpods är det möjligt att avnjuta virtuellt surroundljud när man lyssnar på musik eller tittar på film. Med Oneplus 11 är det även möjligt att aktivera Dolby Atmos och Dolby Head Tracking för en ytterligare förbättrad ljusupplevelse.

Batteritiden har förbättrats rejält och tillsammans med batterifodralet kan hörlurarna användas i upp till 39 timmar. Stöd för snabbladdning är inbyggt och tio minuters laddning ger upp till tio timmars lyssningstid.

OnePlus Featuring Keyboard 81 Pro - knob far away.jpg
OnePlus Featuring Keyboard 81 Pro - comfy typing.jpg
OnePlus Featuring Keyboard 81 Pro - hero.jpg
OnePlus Featuring Keyboard 81 Pro - knob zoom.jpg
OnePlus Featuring Keyboard 81 Pro - side colour B.jpg
OnePlus Featuring Keyboard 81 Pro - back (1).jpg
OnePlus Featuring Keyboard 81 Pro - front colour B.jpg
OnePlus Featuring Keyboard 81 Pro - half side colour A.jpg

Sist ut har vi Oneplus tangentbordet 81 Pro Keyboard. Det handlar inte om en regelrätt produkt direkt från mobiltillverkaren utan en del av nya satsningen Oneplus Featuring där Oneplus samarbetar med olika företag för att leverera produkter som passar bra med varumärket. Samarbetet har tagits fram tillsammans med Keychron.

Tangentbordet har 75%-layout där numpad samt några ytterligare knappar plockats bort för att erbjuda en nätt profil. Färgerna som använts är primärt grått, med några undantag för escape och höger shift som färgats röda. Uppe till höger är genomskinligt vridreglage placerat som kan användas för att justera bland annat volym.

Tangentbordet kan kopplas till dator via kabel eller trådlöst över Bluetooth. Batteritiden ska ligga på närmare 100 timmar och det ska ta ungefär 5 timmar att ladda batteriet fullt. Ett reglage på baksidan låter dig välja om tangentbordet ska arbeta via kabel eller trådlöst, samt skifta knappfunktioner för bättre kompatibilitet med Windows eller Mac.

Av Oneplus nya produkter är det endast Buds Pro 2 som fått pris och släppdatum spikat. Den 16 februari släpps hörlurarna och har ett rekommenderat pris på 1 990 kronor.