Playstation 5 har blivit betydligt mer lättillgänglig och spekulanter har möjlighet att lägga vantarna på ett exemplar av konsolen omgående. För Playstation-entusiaster med lite is i magen kan det vara värt att vänta lite till då nya rykten pekar på lansering av mer kraftfulla Playstation 5 Pro i slutet av nästa år.

Enligt källor till Insider Gaming ska Sony inte bara ha en ny version av Playstation 5, utan två. Ena är en helt digital variant med extern skivläsare som väntas släppas under året och andra är en kraftfullare uppgradering vid namn Playstation 5 Pro. Vad den nya varianten ska erbjuda är oklart, men inlämnade patent pekar på att förbättringar inom ray tracing kan vara konsolens stora grej.

Hur Playstation 5 Pro presterar jämfört med sitt syskon återstår att se. Uppgraderingen från Playstation 4 till PS4 Pro handlade primärt om att kunna spela i 4K-upplösning, vilket blev möjligt med uppgraderad processor och grafikprocessor samt extra arbetsminne. Troligtvis lär liknande förbättringar ske i PS5 Pro.

Hur Sonys planer för Playstation 5 ser ut återstår att se. För tillfället har företaget fått en jämnare utrullning av konsolen och ändringar i produktionen kan rubba stabiliteten, men å andra sidan fyller konsolen tre år i år och det vore på sin plats med någon form av uppfräschning.

Vad vill du se i Playstation 5 Pro?