Under nästa månad går spelutvecklarkonferensen GDC av stapeln och det brukar alltid bjudas på ett par guldkorn för den som är intresserad av tekniken som driver moderna spel. En av programpunkterna står Microsoft för där bolaget ämnar avtäcka DirectSR för världen.

Enligt beskrivningen i i körschemat ämnar funktionen att strömlinjeforma implementationen av bilduppskalning över olika Windows-baserade plattformar. Microsofts presentation tar hjälp av representanter från AMD och Nvidia så det är nog inte att anta för mycket med en gissning att de båda har haft ett finger med i spelet.

Skärmbild 2024-02-27 165447.png

Då konferensen riktar sig primärt mot spelutvecklare är det i första hand en presentation av verktygen och dess implementation som lär vara i fokus. Exakt hur funktionen är tänkt att användas är i dagsläget oklart.

Om implementation av de olika uppskalningsteknikerna förenklas för utvecklare är ett möjligt scenario att flera spel kommer kunna nyttja uppskalning direkt vid lansering oaktat grafikkortstillverkare. Detta till skillnad från idag då Nvidias DLSS, AMD:s FSR och Intels XeSS behöver implementeras var och en för sig.

Fler detaljer kring DirectSR och exakt hur det fungerar lär vi blir varse under nästa månad.