Google håller på att utveckla en ny typ av produktivitetsapp vid sidan av Docs, Sheets och Slides, som ska släppas som beta för allmänheten i sommar, skriver The Verge.

Google Vids heter appen, som namnet till trots inte är ett videoredigeringsprogram tänkt att användas för att skapa snygga filmklipp. Snarare ligger fokus på produktivitet och samarbete i projekt.

Med Vids ska användaren kunna samla ihop material från Google Drive och slänga in dem i en tidslinje för att snabbt skapa en videopresentation. Det går att lägga in sin egen berättarröst eller filma sig själv medan man går igenom vad som pågår på skärmen och den som snabbt vill rafsa ihop ett underlag till presentationen kan ta hjälp av Googles multimodala AI-modell Gemini.

Vids.jpg

Vids användargränssnitt påminner om ett videoredigeringsprogram, men fokus ligger inte på att skapa snygga videor. Bildkälla: The Verge

Samarbete är poängen

Enligt The Verge-artikeln ska det gå att exportera filmen till en MP4-fil, men den huvudsakliga poängen är att dela Vids-projekt med andra, som sedan kan lämna kommentarer, lägga till eller ta bort material.

Det ska sägas att Google inte är först på den här bollen – Microsofts Clipchamp med Sharepoint-integrering och Loom är exempel på liknande programvara. För den som är van att arbeta med Googles produktivitetssvit kan dock Vids möjligen bli ett uppskattat tillskott.

Kommer du att testa Google Vids när betan släpps?