Sammanfattning och slutsats

Asus Swift PG348Q är en av tillverkarens ROG-produkter, Republic of Gamers och således en skärm avsedd för gaming. Vi observerar låg latens och en överklockningsmöjlighet till 100 Hz hjälper på flera plan. Mindre tydliga eftersläp samt bättre flyt när du skruvar upp bildfrekvensen. Handhavandet är utmärkt och kvalitetetskänslan är hög. PG348Q är en skärm som spontant möter uppskattning.

Asus_PG348Q_bredden_02.jpg

Skärmen är en stor och härligt behaglig upplevelse så länge du har grafikkortet som orkar driva runt alla 3 440 × 1 440 pixlar. G-Sync hjälper också oerhört väl när du kör moderna och krävande speltitlar på Ultra-nivåer eller strax därunder. Asus ROG Swift PG348Q är skärmen för dig som prioriterar grafikupplevelse och informationstäthet i första hand.

Med en IPS-panel av bättre sort får vi också en direkt trevlig och användbar bild. Färgkvaliteten är som väntat av den här typen av skärm och Asus PG348Q kan ta sig an fler uppgifter än enbart spel. Med 3 440 × 1 440 pixlar finns det också rejält med arbetsutrymme och den fysiska storleken gör heller inte att skärmen upplevs plottrig eller för liten.

Skärmen lever upp till förväntan på flera punkter, särskilt om grundläggande bildkvalitet och spelegenskaperna. Vi har ett par brister där den största handlar om att vi via skärmens egna menyer inte kan åtgärda den grundläggande karaktären som är något för ljus, särskilt då i skuggtoner.

Det stora, skrymmande och belysta stativet kan också handla om att vinna eller försvinna. Du kan byta ut det ifall det är fel design för dig. Att det endast finns en Displayport är också en allmän brist hos G-Sync-skärmar. En del nackdelar som kan vara detaljer vilka just du kanske inte drabbas av, eller hanterar på något annat sätt. Det mesta går att lösa och därför förtjänar skärmen ett gott omdöme.

Asus ROG Swift PG348Q ger både spel- och allroundkvalitet i ett biffigt format.

Fördelar

  • Bra bildkvalitet

  • Överklockningsbar till 100 Hz

  • Låg latens

  • G-Sync 30–100 Hz

Nackdelar

  • Saknar reglage för att justera bildens något ljusa grundkaraktär

  • Endast en fullgod bildanslutning

  • Reflexfiltret kämpar med ljusa rum