DX10: Crysis Warhead

Med stormsteg tar vi oss vidare till den officella prestandadödaren Crysis Warhead. Denna uppföljare till 2007 års Crysis bjöd på en ny singleplayer-kampanj samtidigt som koden optimerades något för bättre prestanda. Med detta sagt är fortfarande Warhead ett riktigt krävande spel i höga detaljnivåer och upplösningar. Oftast är en Crossfire eller SLI-konfiguration mer eller mindre ett krav för att få spelbara resultat.

Vi använder en förinspelad slinga av spelets första bana för detta test. Samtliga inställningar är uppskruvade till max, vilket i Warheads fall innebär "Entusiast"-läget. Fyra gångers kantutjämning används i den lägre upplösningen medan de högre får hålla tillgodo med hälften.

Att köra Crysis Warhead i upplösningen 2560 x 1600 pixlar brukar i de flesta fall resultera i mer eller mindre ett bildspel med helt ospelbar prestanda. GTX 480 landar på samma resultat som HD 5870 men lyckas bibehålla en något högre bildfrekvens när man ser till de mest krävande scenerna. Detta är även fallet när man jämför korten mot resten av fältet som i många fall droppar ner under 10 fps-strecket.

Mest imponerande är dock när två GTX 480 sammankopplas i SLI. Det är faktiskt första gången vi får fullt spelbar prestanda i denna upplösning och spel, med endast ett fåtal resor under 30 fps-strecket. Långt ner i fältet hittar vi HD 5970 i Crossfire som inte verkar må så bra överhuvudtaget i just denna upplösning.

I den lägre upplösningen lyckas de flesta korten hålla sig över 20 bilder per sekund. GTX 480 tar plats ovanför GTX 295 och HD 5870 med en mindre marginal. När vi sammankopplar två GTX 480 upplever vi ännu en gång oerhört bra SLI-skalning och förstaplatsen tas utan några som helst problem.