Inledning

AOC Agon AG272FCX är en gamingskärm baserad på en VA-panel. Jag ska testa hur VA-tekniken lämpar sig för spelande med 144 Hz samt med skärmens andra gamingrelaterade funktioner. Jag ska även se hur färgerna, kontrasten samt svärtan ter sig under filmtittande och givetvis ska även diverse produktionsarbete utsätta skärmen för tester. Allt detta efter testpilotens subjektiva ramar.

AG272FCX_Produktbild2.JPG

Överblick av testandet

Skärmen testas utifrån mina egna nyfikna funderingar och personliga kriterier. Betyget sätts även baserat på dessa, det vill säga hur denna gamingskärm presterar under scenarion baserad på mina användarmönster. Dessa "scenarion" går att finna i innehållsförteckningen på denna testpilot–artikel och består av filmtittande, spel och produktivitet.

Ytterligare kommer jag dessutom jämföra denna skärm med min egen AOC Agon AG271QX som är en 27-tums "platt" 144 Hz-skärm med TN-panel och en upplösning på 2 560 × 1 440 pixlar, även den med Freesync och "low latency"-funktionalitet.Därmed blir jämförelsen mellan dessa 2 skärmar baserad på de skiljande funktionerna i huvudsak, vilka är följande:

  • Panelteknik: VA eller TN

  • Panelform: Välvd eller platt

  • Upplösning: 1080p eller 1440p

DH_Meetup-25.jpg

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand testa och dela med sig av erfarenheterna från de senaste produkterna i datorvärlden.

Syftet med denna typ av recension är inte att kontrollera varje specifikation, presentera mängder av testresultat och lämna detaljerade omdömen. Här får alla istället ta del av personliga reflektioner från tvättäkta entusiaster, alla med många års erfarenhet av högoktaniga datorkomponenter i bagaget.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Om SweClockers testpiloter

Denna produktrecension arrangeras på uppdrag av AOC.
Uppdragsgivaren har inget inflytande över artikelns innehåll.