Inledning

Ingen har väl missat den färgglada trend som de senaste åren tagit över allt från moderkort till headset. Jag talar förstås om RGB-belysning, som nu för tiden tydligen måste finnas på alla "gaming"-produkter värda namnet.

Med Aorus RGB Memory vill taiwanesiska Gigabyte introducera en liten twist för datorbyggare som finner två minnesstickor i fyra minnesplatser estetiskt ofulländat, samtidigt som ytterligare två moduler inte bedöms som ekonomiskt försvarbart.

Jag måste faktiskt med viss motvilja erkänna att jag själv inte kan undslippa att räknas till den kategorin, efter mitt inköp av ytterligare fyra svindyra DDR4-stickor för att just fylla alla åtta platser, i en tid när DDR4 var helt nytt och endast fanns på Intels HEDT-plattform Haswell‑E. Inte rimligt någonstans, men snyggt blev det.

Därför ska det bli spännande att undersöka vad som händer när detta smått överdrivna tankesätt appliceras helt skamlöst på en produkt som kan köpas direkt från hyllan – den här gången med fullfjädrad, styrbar RGB-belysning.

Om testpiloten:

Alling small.jpg

Simon Alling har byggt datorer i parti och minut sedan han var 15 år. Förutom testpiloter skriver han gärna statiskt typad kod eller inlägg om skärmar, där 120 Hz är golvet.

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Läs mer om SweClockers testpiloter