Asus var med Asus RT-AX92U tidigt ute med ett Mesh-system med Wifi 6-stöd. Jag gillade det systemet när jag testade det bland annat för bra prestanda till ett bra pris. Utseendemässigt såg de två noderna mer ut som förkrympta Asus-gaming routrar än som något som kunde smälta in i till exempel ett vardagsrum och det kändes som Asus satt ihop två routrar i ett AiMesh-paket för att snabbt få ut ett Wifi 6-mesh-system.

Asus senaste Wifi 6-mesh-system, Asus ZenWifi XT8 AX6600, känns istället som ett mer genomarbetat mesh-system. Zen-serien bland Asus bärbara datorer har alltid syftat till högkvalitativa påkostade små datorer och utseendemässigt passar ZenWifi XT8 in där utmärkt med sin snygga finish som ska efterlikna borstad aluminium.

I denna testpilot har jag tagit mig an ett tvåpack av Asus ZenWifi XT8 för att se om resten av produkten också är av hög kvalitet eller om det endast handlar om ett snyggt yttre.

Om testpiloten:

swedbearfejs.png

Björn har haft datorer som passion ända sen han köpte en C64 vid 16 års ålder. När han inte skriver testpiloter arbetar han hårt med att få sina barn att föra geeks-traditionen vidare.

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Läs mer om SweClockers testpiloter