Oculus Rift är betydligt mer än ett speltillbehör. Det har redan påvisats att glasögonen kan ge ett nytt perspektiv i allt från stridsvagnar till virtuell närvaro och det verkliga livet. Nu ser det ut som att även åkattraktioner kan få en ny dimension med en god dos virtuell verklighet.

Ett gäng studenter vid tyska Kaiserslautern University arbetar med Mack Rides för att ta företagets berg-och-dalbanor till nästa nivå. Virtuell verklighet ger besökaren en helt annan upplevelse, eller vad sägs om att flyga i ett rymdskepp (med gamepad) eller att följa med en drake. Allt synkroniseras med rörelserna under åkturen genom att utnyttja glasögonens inbyggda sensorer.

Även om det ser ut att vara en ganska omtumlande upplevelse kan åkattraktionen ändå vara mindre påfrestande än med Oculus Rift hemma i fåtöljen. Många upplever illamående av VR-glasögon, vilket framkallas av att synintrycken inte stämmer överens med vad innerörat och balanssinnet registrerar. I en berg-och-dalbana borde det hela åtminstone bli mindre motsägelsefullt för kroppens sinnen.