Möjligheten att göra återköp av produkter är idag en självklarhet för de allra flesta butiker, speciellt när det kommer till fysiska varor. Under en lång tid gällde detta inte digitala köp, men sedan ett antal år tillbaka är det möjligt att begära återköp från spelbutiker såsom Steam, Origin och Uplay.

När utvecklaren Epic Games lanserade sin spelbutik Epic Games Store i slutet av 2018 kom den med möjligheten att göra återköp av spel, men processen för detta var komplicerad och kunder behövde bifoga uppgifter såsom IP-adress. Antalet återköp var även begränsat till två stycken per år, något som Epic Games-chefen Sergey Galyonkin nu berättar har ändrats.

Kunder som köper spel via Epic Games Store framöver kan göra obegränsat antal återköp, så länge speltiden inte uppgått till mer än två timmar och det sker inom 14 dagar. Detta är samma villkor som gäller för exempelvis Steam och likt Valves butik kan nu återköpen göras genom att kontakta kundtjänsten utan några krav på extra uppgifter.

Epic Games har redan från starten positionerat sig som en direkt konkurrent till Steam, bland annat genom betydligt lägre avgifter för utvecklare på 12 procent av spelets intäkter. För Steam ligger denna avgift i dagsläget på 20-30 procent, beroende på spelets försäljning.